jueves, 28 de junio de 2012

Pa de motlle integral

Elaboració:
1.fem una primera massa: 100 gr d'aigua, 20 gr de llevat, 1 culleradeta rasa de sucre, 130 gr de farina. Ho barregem tot i ho deixem reposar tapat, fins que es dobli (+/-20").
2. A la massa anterior hi afegim 100 gr de farina, 190 gr de farina integral, 30 gr de "salvado", una culleradeta de sal, 150 gr de llet, 50 gr de mantega.s'ha de barrejar tot fins que quedi una massa i per sobre posar-hi els granets de sèsam. Posar-ho en un motlle rectangular i donar-li la forma. Esperar que pugi i després coure-ho al forn a 200 graus, uns trenta minuts.
Per tallar-lo abans de congelar-lo cal esperar que es refredi.

martes, 26 de junio de 2012

Cassoletes de pera i formatge blau (Nuri Lladó)

Ingredients: "tortillas mejicanas", oli, peres, 1 llimona, formatge blau i nous.
Preparació: tallar les "tortillas mejicanas" amb un talla pastes rodó d'uns 7 cm. Untar-les amb oli i posar-les a les flameres fent la forma de cassoletes. Posar-ho al forn a coure a 180graus durant deu minuts.
Mentres, pelem les peres, les partim per la meitat i les coem amb aigua fins que siguin tobes. Les escorrim, les deixem que s'assequin i després les tallem a daus. Amb el formatge fem el mateix (tallar a daus). I ja anem per preparar les cassoletes: hi posem un dau de pera i un dau de formatge. Les posem a gratinar al forn fins que el formatge es comenci a desfer. Quan les anem a servir (són bones tébies), les decorem amb una nou.

jueves, 7 de junio de 2012

Pollastre al forn

Ingredients: pollastre, patates i ceba.
Es tallen les patates finetes, es posen a la base de la safata, s'hi afegeix una mica de ceba (a gust del consumidor) i a sobre hi posem el tall o talls de pollastre. Mentre preparem tot això posem el forn en marxa. Un cop està a punt, posem la temperatura a 175/200 graus, i entre 20/25 minuts. Això depèn
de cada forn. A mitja cocció ho ruixo amb un raig de vi negre.
Bon profit.