lunes, 31 de diciembre de 2012

Brownie de coco

Ingredients:
3 ous
150 gr de sucre
100 gr de mantega desfeta
70 gr de coco ratllat
50 gr de farina
1 sobre de llevat royal

Elaboració:
Es barregen tots els ingredients i es posa al forn, ja escalfat, a 180 gr durant 20- 25 minuts.


jueves, 27 de diciembre de 2012

Patè d'olivada i tonyina

Ingredients:
150 gr de mantega
3 ous durs
300 gr de tonyina
1 llauna d'olives negres sense el pinyol
Pebre

Preparació:
Posar al got la mantega i programar 1 minut a 37 gr i vel 1.
Afegir-hi la resta d'ingredients i programar 1 min vel 4-5-6 progressivament.
Ja està a punt per servir.

Galetes salades amb nous i olives negres

Ingredients:
80 gr nous
80 gr olives negres sense el pinyol
200 gr farina
1 sobre llevat royal
1 ou
100 gr mantega freda
Un pols de pebre negre

Elaboració amb Thermomix:
Posar al got les nous, 2 seg, vel 5. Retirar del got.
Trocejar les olives, afegir-hi la farina, el llevat, l'ou, la mantega i programar 10 seg, vel 6.
Incorporar les nous i programar 5seg, vel 6.
Retirar la massa del got i formar una bola i embolicar-la amb film transparent. Posar-la a la nevera 15 minuts.
Escalfar el forn i preparar les safates del forn amb paper de forn.
Posar la massa sobre del marbre i estirar-la fins que quedi fineta. Donar forma (quadrada, rodona....) a les galetes, anar-les posant a les safates i després al forn entre 10 i 15 minuts a 180 graus. Deixar-les que es refredin i servir-les.
Són molt bones untades amb patè d'olivada.

domingo, 23 de diciembre de 2012

Costelló de porc amb patates i all i oli

Patates, costelló, oli, all i oli i sal.

Untem la base de la safata amb oli i all i oli. Ho omplim de patates tallades a rodalles primes. Les salem. A sobre hi posem el costelló prèviament salat. Untem la carn amb all i oli. Ho posem al forn (prèviament escalfat) a 180 graus. Al cap d'un quart d'hora girem la carn i la tornem a untar amb all i oli. Al cap d'un quart d'hora ( segons el forn), ja està fet.
Bon profit.

martes, 18 de diciembre de 2012

Truita de farina

Tres ous i farina, s'hi posa sal i es barreja. Si es fa amb el minipimer no quedaran grumuls. S'hi afegeix una mica d'aigua per tal que no quedi massa espès. Mentrestant la paella amb un rajolí d'oli es va escalfant al foc. Quan l'oli és calent s'hi tira la barreja feta i es baixa e foc. Es gira i truita feta.
Bon profit.


domingo, 9 de diciembre de 2012

Macarrons amb trompetes de la mort

Ingredients:
2 dents d'all,
140 gr d'olives negres sense pinyol
30 gr filet d'anxova
100 gr gambetes netes i congelades
30 gr oli d'anxova
500 gr tomàquet cru en conserva
200 gr trompetes de la mort
350 gr macarrons

Preparació:
Posar al got els alls, les olives, les anxoves i les gambetes. Programar 5 segons a vel 5.
Afegir l'oli i programar 3', varoma, vel 1
Afegir el tomàquet i les trompetes de la mort, 12', temperatura 100, gir a l'esquerra i vel 1.
Mentres, en una olla pots bullir la pasta.
Quan la salsa està cal provar si hi falta sal ( jo no n'hi he posat gens) i triturar al gust.
Escórrer la pasta, barrejar amb la salsa i bon profit.

sábado, 8 de diciembre de 2012

Codony amb Thermomix

Ingredients: 1 llimona, 1/2 kg de codonys i 1/2 kg de sucre
Preparació: primer posar la llimona neta i tallada a talls, segon posar-hi els codonys (amb pela, igual que la llimona) també nets, talladets i sense les pepites. Per últim afegir-hi el sucre. Si no t'agrada massa dolç n'hi poses menys.
Triturar una mica, 30', 100 graus i anar
fent pujar la velocitat fins que arribi a 5.
Posar el cistell enlloc del cobilet.
Posar-ho en tapers i quan sigui fred, tencar-los.
És bó amb iogurt, recuit,...