domingo, 9 de octubre de 2016

Cigrons amb bacallà

Ingredients
Per fer la picada: julivert, 10 ametlles cuites i 2 galetes maria

200 gr de tomata cuita
1ceba cuita
50 gr de vi blanc
600 gr de cigrons cuits i escorreguts (100gr/persona)
400 gr de bacallà (80gr/persona)
600 gr d'aigua (100gr/persona)
1 ou dur per persona

Elaboració:
1. Introduir tots els ingredients de la picada, vel 5, 5" i retirar
2. Posar la ceba i la tomata, 7', 100 gr, vel cullera
3. Afegir-hi el vi blanc, 5', vel cullera, varoma i sense el cubilet
4. Introduir la PAPALLONA, els cigrons, el bacallà trossejat i l'aigua, 15', 110 graus, gir esquerra i vel cullera
5. Finalment comprovar com està de sal,..., i si convé rectificar



Cigrons

Ingredients:
200 gr de cigrons (quan siguin cuits hi haurà uns 400 grams)
Bicarbonat (opcional)

Elaboració:
1. Posar els cigrons en un bol. 
2. Emplenar-lo d'aigua d'ampolla.
3. Opcional: afegir-hi una culleradeta de bicarbonat
4. Esperar 24 h
5. Escórrer els cigrons
6. Introduir-los en una olla, afegir-hi aigua d'ampolla, sal al gust del consumidor i deixar que bullin una hora i mitja.

La imatge de l'esquerra són els cigrons acabats de posar en remull.
A la de la dreta ja han passat les 24 h
en aquesta imatge ja són cuits.